Review ‘Rich Dad Poor Dad – Robert T. Kiyosaki’

Waardering: 3 uit 5.

Motiverend, eerlijk, praktisch. 

Wat je op school niet geleerd krijgt: De werking van geld in relatie tot mensen in een kapitalistische wereld. Het is een filosofie met praktische tips. Dit alles verweven in een les van vader op zoon. Hier kun je zeker wat mee. 

“The main cause of poverty or financial struggle is fear and ignorance, not the economy or the government or the rich. It’s self-inflicted fear and ignorance that keep people trapped.” 

Consumentisme, emoties, de menselijke perceptie van geld. Het belang en gebrek aan financiële educatie op scholen. De Rat-Race: je zit vast in een cirkel van angst en hebzucht. 

“This pattern of treating your home as an investment, and the philosophy that a pay raise means you can buy a larger home or spend more, is the foundation of today’s debt-ridden society. Increased spending throws families into greater debt and into more financial uncertainty, even though they may be advancing in their jobs and receiving pay raises. This is high-risk living caused by weak financial education.” 

Veel waarde in 361 bladzijden. 

Gelezen in de tuin. Mei 2021. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s